Normaali versio

Hillatartaletit Napapiirin yläasteen tapaan

Ohje on Napapiirin yläasteen voittajamenusta Ruokavisan loppukilpailusta vuonna 2016.

Murotaikina
65 g luomuvoita
65 g tomusokeria
1 luomu kananmuna
125 g luomu vehnäjauhoja
luomu voita vuokien voiteluun

Kerma-rahka
½ dl luomu kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
2 rkl luomu sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle
1 dl hilloja

Sekoita voi ja tomusokeri keskenään, lisää kananmuna. Sekoita jauhot nopeasti seokseen. Laita jääkaappiin peitettynä tunniksi.
Vaahdota täytteeseen kerma. Sekoita vaahdotettuun kermaan maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele tartalettivuoat. Kauli taikina ja täytä vuoat taikinalla. Paista 10 minuuttia. Anna taikinan jäähtyä vuoissa.
Kumoa murotaikina pohjat varovasti pois vuoista. Lusikoi kerma-rahkatäytettä pohjiin ja asettele hilloja päälle.

Tarjoa hillasorbetin ja karamellikastikkeen kanssa.

Ohje: Napapiirin yläaste, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen