Hillomunakas nuotiossa tai grillissä

hillomunakas, jälkiruoka, grillaus,
Hillomunakas tuo vaihtelua jälkiruokiin ja on kokeilunhaluisen must!

tilkka öljyä
3 - 4 munaa
tilkka vettä
ripaus suolaa
1 dl mansikkahilloa
1 rkl hienoa sokeria

Aseta kynän paksuinen metallipuikko hiilien päälle kuumenemaan. Kuumenna varrellinen muurinpohjapannu hiilillä.

Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita vesi ja suola massaan. Sipaise pannulle öljyä ja kaada sille munakasmassa. Kypsennä massaa hetki hiilien päällä kunnes se jähmettyy kiinteäksi. Voit heti kaatamisen jälkeen sekoittaa massaa pari kertaa lastalla.

Levitä mansikkahilloa munakkaan toiseen laitaan. Käännä tyhjä osa hillon päälle niin, että täytteellistä reunaa jää vähän näkyviin.

Ripottele hieman ruskistuneen hillomunakkaan pintaan sokeria ohut kerros. Paina kuumalla metallipuikolla sokerin pintaan ristikkokuvio. Näin saat osan sokeria karamellimaisen rapeaksi ja maukkaaksi. Jos metalli jäähtyy, kuumenna sitä uudestaan hiilillä.

Hillomunakkaasta saa maukkaamman ja näyttävämmän, jos hillon joukkoon lisää tuoreita tai pakastemansikoita.

Hillomunakas oli 1960-luvun alussa suosittu jälkiruoka Saksassa.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Ohukkaat ja paistokset
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton