Hirvipaisti

hirvi, hirvipaisti, riista, riistaohjeet
Silava antaa mehevyyttä vähärasvaiselle hirvenlihalle.

800 g hirvipaistia
200 g silavaa
suolaa
valkopippuria
lihalientä
erilaisia juureksia (esim. porkkanoita, lanttua ja sipulia)

Leikkaa paisti auki ja nuiji se muovin välissä noin 2 cm:n paksuiseksi. Ripottele suolaa ja valkopippuria lihan pinnalle. Lado lihan päälle silavaviipaleet. Rullaa liha ja sido se narulla.

Ruskista hirvipaisti pannulla. Laita paisti uunivuokaan suikaloitujen juuresten kanssa. Kaada päälle valmista lihalientä siten, että pohja peittyy kunnolla.

Laita kansi vuoan päälle. Hauduta paistia 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes sen sisälämpötila on noin 75 astetta.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: