Hollantilaiset tuulihatut - petits-choux

noin 30 kappaletta

Taikinaan
2 dl vettä
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Täytteeseen
kermavaahtoa
tuoreita marjoja
sokeria
vanilliinisokeria

Mittaa vesi ja voi kattilaan. Kiehauta seos. Lisää vehnäjauhot kerralla ja sekoita koko ajan puuhaarukalla kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.

Pursota tai nostele taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-25 minuuttia kunnes tuulihattujen pinta on saanut kauniin värin ja tuntuvat keveiltä, eli ovat sisältä täysin kypsiä. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen. Anna tuulihattujen jäähtyä ritilällä ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon maun mukaan sokeria, vanilliinisokeria ja tuoreita marjoja. Marjat voivat olla myös soseena. Jotta täytteestä ei tällöin tulisi liian valuvaa, sekoita marjasoseeseen maitorahkaa tai maustamatonta tuorejuustoa. Täytä hollantilaiset tuulihatut ja tarjoa heti.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen