Höyrytetyt kasvikset Kuulammen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, Lohimedaljongi, kasvikset, valkosipuliperunat
Ohje on Kuulammen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

3 kpl pientä porkkanaa
n. 150 g  parsakaalia
n. 150g kukkakaalia
¼ tl suolaa
loraus hunajaa
n. 1 tl oregano
n. 1 tl rakuuna

Pese, kuori ja paloittele porkkana lanteiksi. Pese ja pilko kaalit kukinnoiksi.

Käytä kasvisten höyryttämiseen joko höyrytyskattilaa tai kattilaa ja höyrytysritilää. Lisää kattilan pohjalle hieman vettä. Laita kasvikset ja ritilä kattilaan. Kiehauta vesi. Höyrytä kasviksia n. 20 min, riippuen kasvisten koosta. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.

Lisää suola, hunaja, oregano ja rakuuna kypsiin kasviksiin.

Ohje: Kuulammen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton