Hunajaiset lanttu-omenakuutiot

hunajaiset lanttu-omenakuutiot, lanttu, omena, lisäke
Kerma tekee tästä lisäkkeestä hieman tuhdimman.

Huom! Annos kahdelle

1 rkl voita tai juoksevaa margariinia
250 g lanttua
1 iso hapokas omena
0,5 dl omenatäysmehua
1 dl ruokakermaa tai 5 % ranskankermaa
1-1,5 rkl hunajaa
0,25 tl suolaa
0,25 dl hienonnettua persiljaa

Leikkaa lanttu ja omena n. 1 cm kuutioiksi. Kuullota lanttukuutioita rasvassa, älä ruskista. Kaada paistokasariin omenamehu ja ruokakerma. Anna kiehua kannen alla, kunnes lanttu on kypsää. Lisää omenakuutiot kypsennyksen puolivälissä. Mausta hunajalla ja suolalla. Ripota pinnalle persiljaa.

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Kasvisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton