Hunajajuurekset Paraistenseudun koulun tapaan

Ohje on Paraistenseudun koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa vuonna 2016.

½ palsternakka
½ lanttu
2 kpl porkkanaa
1 kpl pieni kukkakaali
1 tl suolaa
2 tl kasviöljyä
vettä
½ dl siirappia

Laita uuni kuumenemaan 180 - asteeseen.
Pese juurekset, kuori ja kuutioi palsternakka, lanttu ja porkkana. Irrota kukkakaalista nuppuja.
Lisää vesi ja öljy kattilaan.
Lisää juurekset kattilaan.
Hauduta 15 minuuttia. Mausta suolalla.
Siirrä juurekset kasviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja kaada siirappi niiden päälle.
Kaada vuokaan ½ dl vettä.
Laita vuoka uuniin ja paista n. 15–20 minuuttia.

Ohje: Paraistenseudun koulu, Ruokavisa 2016

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton