Hunajamarinoidut osterivinokkaat

n. 150 g osterivinokkaita
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
0,25 tl rouhittua mustapippuria
0,5 dl persiljaa silputtuna
0,75 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä

Paloittele isot sienet, pienet sienet voivat olla kokonaisina. Asettele sienet kannelliseen astiaan. Viipaloi valkosipulinkynnet ja sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita sienten päälle. Ripottele päälle pippuri ja persilja. Sekoita kevyesti.

Sekoita viinietikka ja hunaja keskenään ja lisää sitten vesi, suola ja öljy. Valuta kastike sienille ja anna maustua vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli. Nosta osterivinokkaat tarjolle cocktailtikkujen kanssa, joilla ruokailijat voivat poimia sieniä.

Vinkki: Viljeltyjä sieniä voi syödä kypsentämättä, mutta jos olet kovin herkkävatsainen, ryöppää sienet runsaassa kiehuvassa vedessä muutaman minuutin verran, valuta ja jäähdytä. Valmista sitten ohjeen mukaan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton