Jauhelihatäytteiset ohukaiset

Taikinaan
4 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia

Paistamiseen
öljyä, margariinia tai voita

Täytteeseen
300 g jauhelihaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
1 tl basilikaa tai oreganoa
1 paprika
10 cm:n pala purjoa
2-3 valkosipulin kynttä
70 g tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunnin ajan. Lisää sulatettu rasva taikinaan ennen paistamista. Kuumenna pannu ja rasva mahdollisimman kuumiksi. Levitä taikinaa ohuelti pannulle. Paista ohukaiset molemmilta puolilta kullan ruskeiksi.

Ruskista jauheliha pannulla ja mausta. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Lisää pilkotut kasvikset ja purista valkosipuli jauhelihan joukkoon. Lisää tomaattisose ja vesi seokseen ja hauduta seosta 5-10 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste. Kääri täyte lettujen sisälle ja tarjoa.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat, Välipalat
Ruokalaji: 
Kananmunaruuat, Liha- ja siipikarjaruuat, Täytetyt leivät
Erityisruokavalio: