Normaali versio

Joulukalja

2 l lämmintä vettä
(1,5 dl ruisjauhoja)
0,5 kg kaljamaltaita
(katajaa)
8 l kylmää vettä
1 tl hiivaa
1 dl sokeria
tilkka vettä

Jos käytät ruisjauhoja, anna jauhojen imeltyä lämpimässä vedessä maltaiden kanssa viisi tuntia. Lisää halutessasi pieni oksa katajaa. Keitä kaljapohjaa viitisen minuuttia. Lisää kylmä vesi kaljapohjaan ja anna kaljanesteen kirkastua. Valuta kaljaneste ämpäriin. Liuota hiiva ja sokeri lämpöiseen kaljatilkkaan ja sekoita liuos kädenlämpöiseen kaljaan. Anna kaljan käydä viileässä paikassa vuorokauden. Pullota kalja. Anna kaljan jäähtyä kylmässä 2-3 päivää.

Ohje: Jaakko Kolmonen

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Juomat
Erityisruokavalio: