Joulumakkara

Lampaan tai sian ohutsuolia
300 g laihaa sianlihaa
300 g naudanlihaa
300 g silavaa
2 dl korintteja
1 dl madeiraa
0,5 dl konjakkia
rouhittua mustapippuria
suolaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua kanelia

Leikkaa lihat ja silava kuutioiksi ja kaada niiden päälle mausteet ja alkoholi. Anna maustua pari tuntia ja jauha sen jälkeen pari kertaa lihamyllyn läpi.

Lisää joukkoon korintit ja suola. Paista koepala ja tarkista maku. Pursota liotettuun suoleen ja sido makkaroiksi. Paista pannulla. Tarjoa joulumakkara vaikkapa punakaalin kanssa.

Kokeile myös Jaakko Kolmosen ohjeella hirvimakkaraa.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton