Normaali versio

Juustoinen juureskeitto

2 annosta

2 perunaa
3 porkkanaa
pala purjoa
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl pehmeää tuorejuustoa
(ripaus suolaa)
(persiljasilppua)

Pese, kuori ja lohko juurekset kattilaan. Huuhdo purjo ja suikaloi se juuresten päälle. Keitä kasvikset kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Nosta kattila levyltä ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.

Lisää joukkoon tuorejuusto nokareina edelleen vatkaten. Mausta juureskeitto maun mukaan suolalla ja persiljasilpulla. Tarjoa heti.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Kasvisruuat, Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen