Juustosarvet

18 kappaletta

5 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
200 g voita tai margariinia
2,5 dl maitoa
30 g (runsas puolikas pala) hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Täytteeseen
3 dl juustoraastetta

Voiteluun
1 muna

Pinnalle
kuminaa tai siemeniä

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot. Sulata ja jäähdytä rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja sokeri. Lisää vähitellen sekoittaen jauhot ja rasva. Alusta taikina nopeasti tasaiseksi.

Muovaa taikina heti tangoiksi ja jaa kolmeksi palaksi. Kaaviloi palat kevyesti leivinpaperin päällä kolmeksi pyöreäksi levyksi. Leikkaa levyt taikinapyörällä kuuteen lohkoon. Ripottele jokaisen kolmion keskelle juustoraastetta. Kierrä kolmiot leveämmästä reunasta alkaen rulliksi ja taivuta sarviksi.

Kohota juustosarvet peitettyinä. Voitele, koristele kuminalla tai siemenillä ja kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Leivät ja sämpylät, Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen