Normaali versio

Juustotorttu

Pohjaan
250 g keksinmuruja
100 g voisulaa tai margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1 muna
0,5 dl sokeria
2 dl murskattuja vadelmia, mansikoita tai muita marjoja

Täytteeseen
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaviiliä
1 dl kevytkermaa
puolikkaan sitruunan mehu
2 munaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Murenna keksit ja sekoita muruset voisulaan. Lisää muna, jauhot ja sokeri. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat.

Sekoita juustoseos ja levitä se tasaisesti marjojen päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa juustotottu kylmänä esimerkiksi yrttiteen kera.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen