Kala-kasvisnyytit

400 g silakka- tai muita kalafileitä
2 porkkanaa
2 sipulia
200 - 250 g tuoreita herkkusieniä
0,5 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
tilliä, basilikaa tai timjamia, muutama oksa per nyytti
1 rasia (100 g) maustettua tuorejuustoa
1 rkl hunajaa
mustapippuria myllystä

Paloittele kalafileet annospaloiksi. Suikaloi kasvikset. Jaa kasvikset ja kalapalat kerroksittain neljälle alumiinifolioarkille. Ripottele kaloille hieman suolaa ja sitruunamehua. Lisää hienonnetut yrtit.

Notkista hunaja esimerkiksi mikroaaltouunissa ja yhdistä tuorejuustoon. Lusikoi seos kalojen ja kasvisten päälle, lisää pippuria myllystä ja ummista foliot nyyteiksi. Kypsennä kala-kasvisnyyttejä grillissä tai 200-asteisessa uunissa noin 20 - 30 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuva: Pro Kala

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton