Kalapiirakka

Taikinaan
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
0,5 rkl sitruunamehua
2 rkl kermaa

Täytteeseen
150 g tuoreita herkkusieniä
pala purjoa (150 g)
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl valkoviiniä
1 dl kalalientä
400 g ahven- tai kampelafileitä
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippurirouhetta
1 tl kirveliä
1 dl voimakasta juustoraastetta

Voiteluun
munaa

Nypi jauhot ja rasva keskenään. Lisää sitruunamehu ja kerma. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa, ettei se sitkisty. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Viipaloi herkkusienet ja halkaistu ja huuhdeltu purjo. Silppua sipuli. Paista herkkusieniä hetki pannulla, lisää sipuli ja purjo. Kääntele ja ripottele jauhot sekaan. Lisää viini ja kalaliemi, kiehauta. Nosta pois liedeltä.

Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoinen piirakkavuoka. Kaaviloi tai painele reilu puolet taikinasta pyöreäksi levyksi, joka nousee vuoan reunoille. Pistele pohja ja kaada sieni-sipuliseos piirakkavuokaan. Levitä kalafileet seokselle ja ripottele päälle mausteet sekä juustoraaste. Kaaviloi lopputaikina kanneksi. Voit tehdä taikinasta myös pieniä koristeita piirakalle. Nipistele sauma kunnolla kiinni.

Pistele kanteen haarukalla reikiä Voitele kalapiirakka munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Tarjoa lisänä vihreää salaattia.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat
Erityisruokavalio: