Kalastajan pastasalaatti

3 dl makaronia
n. 1,5 l vettä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Marinadiin
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
0,5 rkl sinappia
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 tl sitruunapippuria
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 dl tilliä hienonnettuna

Salaattiin
150 - 200 g kylmäsavukirjolohta
1-2 herkkukurkkua
1 ps pakastemaissia
1 ps pakasteherneitä

Keitä makaroneja 6-8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lisää marinadi keitetyn makaronin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Leikkaa kirjolohi suikaleiksi ja kuutioi kurkku. Sekoita kirjolohi, kurkkukuutiot, maissi ja herneet makaronien joukkoon varovasti nostellen. Tarjoile kalastajan pastasalaatti esimerkiksi mehevien sämpylöiden kanssa

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Iltapalat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Laktoositon, Munaton