Kalkkunakääryleet

Huom! Annos kahdelle

250 g marinoituja kalkkunapihvejä
0,5 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia

Täyte
75 g mozzarella juustoraastetta
0,5 dl mangochutneya
0,25 dl persilja- tai korianterisilppua

cocktailtikkuja

Kastike
1,5 dl vettä
0,25-0,5 kanaliemikuutiota
1 dl ranskankermaa
0,25 dl karpalohyytelöä
0,5 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl vehnäjauhoja

Laita pihvit muovipussiin ja nuiji kevyesti. Leikkaa nuijitut pihvit kahtia. Sekoita täytteen ainekset. Jaa täyte lihapaloille ja kääri rulliksi. Sulje sauma cocktailtikuilla. Ruskista kääryleet kevyesti pannulla tai kasarissa rasvassa. Kaada päälle vesi ja liemikuution palanen. Hauduta kannen alla n. 20 min. Lisää ranskankerma, marjahyytelö ja soijakastike. Anna hautua vielä 5 min. Nosta kääryleet liemestä ja poista kääryleistä tikut. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä 2 min. ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita. Lisää kastikkeeseen kääryleet. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton