Karamellisoitu vuohen paistojuusto ja mustaherukkamousse

Karamellisoitu juusto:
180 g fariinisokeria
120 g mantelirouhetta
600 g Lohiluoman Pienmeijeri Oy:n Vuohen paistojuustoa

Mustaherukkamousse:
2 dl vispikermaa
1 dl maitorahkaa
1 dl paseerattua mustaherukkaa
½- 1 dl tomusokeria
 

Karamellisoitu juusto:

1. Viipaloi juusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
3. Laita vuoan pohjalle fariinisokeri ja mantelirouhe, asettele päälle juustoviipaleet.
4. Paahda noin 6 minuuttia.
5. Ota vuoka uunista ja valmista marjamousse.

Mustaherukkamousse:

1. Vatkaa kerma
2. Sekoita kermavaahtoon rahka, paseerattu marja ja mausta sokerilla mieleiseksesi.

Vinkki: Varioi jälkiruokaan erilaisia marjoja tai makuaineita vaikkapa vuodenajan mukaan!

 

Annoksen kokoaminen:
1. Kokoa annos lautaselle nostamalla paahdettu juustoviipale manteli-fariinisokeripuoli päällepäin.
2. Pursota viereen marjamoussea, ja koristele vaikkapa sitruunamelissan lehdellä.

Annoskoosta riippuen 1 – 2 juustoviipaletta.

Jälkiruoka on parhaimmillaan yksittäisannoksiksi koottuna, mutta toimii isommissa tilaisuuksissa myös itseotossa: kokoa juustoviipaleet mantelipuoli ylöspäin korkeajalkaiselle lasivadille ja laita mousse viereen omaan lasikulhoonsa.

 

 

Lähde: Paras Suomalainen Juustojälkiruoka 2015 -kilpailun ammattilaissarjan voittaja. Kurikan kaupungin ruokapalveluesimies Anne Haaramo ja kokki Kirsi Mäkynen.

 

 

 

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat
Erityisruokavalio: