Karpalo-sipulihilloke Lyseonmäen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, Lyseonmäen koulun pääruoka
Ohje on Lyseonmäen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

2-3 rkl voita
n. 300g punasipulia suikaleina
n. 1 dl vettä
2-3 dl pakastekarpaloita
hienoa sokeria

Pehmennä punasipulit voissa kattilassa, lisää n. 1 dl vettä. Lisää karpalot ja murskaa niitä keittäessä, että väristä tulee kauttaaltaan punainen. Lisää sokeria maun mukaan, jotta karpalon hapokkuutta neutraloidaan. Tarjotaan kylmänä.

Ohje: Lyseonmäen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton