Karviaismarjachutney

karviaismarjachutney
Marjojen monipuolista käyttöä lisää lihan ja kasvispadan kylkeen mainiosti istuva voimakkaanmakuinen karviaischutney.

1 - 2 puna- tai keltasipulia
pari valkosipulinkynttä
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 tl curryjauhetta
1 l (noin 600 g) karviasmarjoja
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl viinietikkaa
1 kanelitanko
1,5 - 2 dl sokeria
1 dl rusinoita

Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja hienonna mahdollisimman pieneksi tai raasta hienoksi raasteeksi. Kuumenna sipuliviipaleita hetki kattilan pohjalla, mutta älä ruskista.

Lisää curry ja inkivääri ja sekoita. Lisää karviaismarjat, sitruunamehu, viinietikka ja kanelitanko. Lisää sokeri pienissä erissä. Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta, noin 10 minuuttia, kunnes karviaismarjat menevät rikki ja seos alkaa saota.

Lisää rusinat ja keitä vielä muutama minuutti. Sekoita välillä. Tarkista lopuksi curryn ja sokerin määrä.

Purkita valmis chutney puhtaisiin pieniin tölkkeihin. Karviaismarjachutney maistuu niin kotoisten possu- ja broileriruokien kuin itämaisten ruokien lisäkkeenä.

Resepti: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuva: Scandinavian Stockphoto

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet, Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton