Kasvis-currypiirakka

6-8 palaa

Pohjaan
300 g keitettyä perunaa soseutettuna
3 dl tattarijauhoa
1 dl öljyä
0,5 dl maissitärkkelystä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kirveliä
3 rkl kylmää vettä

Täytteeseen
2 isoa omenaa
1 iso sipuli
1 rkl öljyä
1 tl currya
200 g herkkusieniä
1,5 dl keitettyjä punaisia linssejä
1,5 dl keitettyä riisiä
1 tl maissitärkkelystä
1 dl vettä
1,5 dl soijakermaa
1 tl yrttisuolaa
1 tl yleismaustetta
mustapippuria

Koristeluun
1-2 rkl auringonkukansiemeniä

Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne varovasti öljyssä curryn kanssa. Lisää hienonnetut sienet ja kuullota vielä vähän aikaa. Siivilöi maissitärkkelys seoksen päälle. Lisää vesi ja soijakerma. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen. Lisää linssit ja riisit. Sekoita ja mausta.

Kauli taikina leivinpaperin välissä. Painele ja muotoile voideltuun piirakkavuokaan. Säästä osa taikinaa koristeluun. Muotoile reunat haarukalla ja pistele pohjaan reikiä. Kierrä reunat alumiinifoliolla, etteivät ne valu alas. Paista pohjaa 200 asteesssa 10 minuuttia.

Laita täyte piirakkapohjalle. Koristele taikinasuikaleilla. Ripottele pinnalle auringionkukansiemeniä ja paista 225 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa kasvis-currypiirakkaa esimerkiksi teen kanssa.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton