Kasvis-poropiirakka

kasvisporopiirakka, kasvis, piirakka, poro, suolainen leiovnta
Kirpeä puolukkakastike kruunaa poropiirakan.

1 uunipellillinen

Pohjaan
1 ps (n. 100 g) perunasosejauhetta
2 dl kylmää vettä
250 g voita
2 dl kaurahiutaleita
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen
2 ps kasvissuikaleita
2 rkl voita
rouhittua mustapippuria
suolaa
2 pkt (200 g) kylmäsavu poronpaistisiivuja
4 dl ruokakermaa
1 prk (200 g) sinihome -tuorejuustoa
3 munaa
1 ps (150 g) mozzarella raastetta

Puolukka-viinietikkakastikkeeseen
100 g pakastepuolukoita
2 dl rypsiöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
3 rkl hienoa sokeria

Sekoita piirakan pohjaa varten perunasosejauhe kylmään veteen ja anna imeytyä. Sekoita voi, hiutaleet, vehnäjauhot ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon perunasose ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä viileässä. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Taputtele taikina uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuullota täytteen kasvissuikaleet voissa. Mausta mustapippuri-rouheella ja suolalla. Sekoita joukkoon suikaloidut poronpaistisiivut. Laita ainekset pellille esipaistetun pohjan päälle. Sekoita ruokakerma, tuorejuusto ja kananmunat tasaiseksi seokseksi.

Kaada seos pellille. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaan paistoväriä. Tarjoa kasvis-poropiirakka puolukka-viinietikkakastikkeen ja maustekurkkuviipaleiden kanssa.

Soseuta kastikkeeseen marjat hyvin sauvasekoittimella. Lisää joukkoon öljy, viinietikka ja sokeri. Sekoita seos tasaiseksi. Tarkista maku. Kastiketta voit tarvittaessa ohentaa vedellä. Tarjoa kasvis-poropiirakka raikkaan salaatin kera.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset, Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat, Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat
Erityisruokavalio: