½ kg hirvenpaistia
1 sipulia
150 g suppilovahveroita
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl lihalientä (vaikka fondista)
1rkl tomaattipyrettä
½ tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
1 oksaa rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
1 dl ruokakermaa
Putsaa kalvot ja leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat voissa pannulla parissa erässä. Siirrä lihat pataan – liesi puoliteholle. Sirottele jauhoilla. Kiehauta vesi paistinpannulla ja lisää pataan.
Lisää tomaattipyree. Mausta pippurilla, paprikajauheella, timjamilla. Laita rosmariininoksat sellaisenaan kyytiin.
Hienonna sipuli ja kuullota voin kanssa pannulla. Mausta sokerilla ja siirrä pataan. Lisää lihalientä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Hauduta hirvipataa liedellä kannen alla 1 1/2 tuntia hissukseen, välillä käännellen. Leikkaa sienet reiluiksi paloiksi. Lisää sienet ja kerma pataan.
Hauduta hirvipataa vielä puolisen tuntia. Maistele ja mausta.
Ohje: Hakkalan koulu, Ruokavisa 2014.