Kermainen lohikeitto

500 g kirjolohifilee
1,5 l kirjolohilientä kalan ruodoista
1 sipuli
8 maustepippuria
8 keskikokoista perunaa
1 ps (250 g) pakastettuja keittojuureksia
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
1 tl timjamia
suolaa
tilliä

Keitä kirjolohiliemi kalan ruodoista. Lisää mausteeksi suolaa, pala sipulia ja tillinvarret. Siivilöi liemi ja kuumenna kiehuvaksi. 

Lisää hienonnettu sipuli, maustepippuri, lohkotut perunat ja keittojuurekset. Hauduta perunat lähes kypsiksi.

Irrota kirjolohifileestä nahka. Leikkaa lihapalat kuutioiksi ja lisää kalapalat liemeen. Anna keiton kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.

Lisää kerma, kiehauta keitto. Tarkista lohikeiton maku, lisää voi ja ripottele pinnalle silputtua tilliä. 

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat, Keitot, Keitot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton