Pohjaan
1,5 dl ohratärkkelystä
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl minttua
2 dl pullomargariinia
2 dl piimää
4 dl puolukoita
4 dl raastettua kesäkurpitsaa
Kuorrutukseen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
0,75 tl vaniljasokeria
Pinnalle
puolukoita
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm). Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita sulatettu rasva, piimä, puolukat ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa keskenään. Lisää kuiva-aineet seokseen. Sekoita.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 170 asteessa 30 - 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.
Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele puolukoilla.
Vinkki: Mausta taikina jauhetulla kanelilla ja inkiväärillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry