Kesäkurpitsa-puolukkakakku

kesäkurpitsapuolukkakakku, kesäkurpitsa, puolukka, leivonta
Kesäkurpitsa ja puolukka mahtuvat sopuisasti samaan kakkuun.

Pohjaan
1,5 dl ohratärkkelystä
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl minttua
2 dl pullomargariinia
2 dl piimää
4 dl puolukoita
4 dl raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrutukseen
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
0,75 tl vaniljasokeria

Pinnalle
puolukoita

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen pyöreä kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm). Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Sekoita sulatettu rasva, piimä, puolukat ja karkeaksi raastettu kesäkurpitsa keskenään. Lisää kuiva-aineet seokseen. Sekoita.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 170 asteessa 30 - 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle ja koristele puolukoilla.

Vinkki: Mausta taikina jauhetulla kanelilla ja inkiväärillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

 

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset
Erityisruokavalio: 
Munaton