Normaali versio

Kesän paras mansikkatorttu

Pohjaan
2 munaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täytteeseen
0,5 l mansikoita
1 dl vaniljakastiketta (kasvirasva)
2 dl vaniljatuorejuustoa (kasvirasva)
0,5 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Pinnalle
1 l mansikoita
2 dl omenasiideriä
1 dl hyytelösokeria

Koristeluun
tuoreita sitruunamelissan lehtiä

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan, josta saat kumottuna reunallisen, täytettävän tortun. Tasoita taikina ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia. Kumoa torttu hieman jäähtyneenä.

Puolita 0,5 l mansikoita ja asettele ne torttupohjalle kauttaaltaan. Pane vaniljakastike, vaniljatuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu kulhoon ja vatkaa ainekset sekaisin. 

Lisää vaniljatäyte mansikkakerroksen päälle ja tasoita pinta. Puolita pinnalle tulevat mansikat ja lado ne täytteen päälle runsaana kekona.

Kuumenna omenasiideri ja sekoita hyytelösokeri joukkoon. Kiehauta seos pakkauksen ohjeen mukaan, nosta liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.

Lusikoi siideriseos mansikoiden päälle. Siirrä mansikkatorttu hyytymään jääkaappiin ennen tarjoilua 1 - 2 tunniksi. Lisää koristeeksi sitruunamelissan lehtiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Makeat piirakat ja tortut
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen