Kevyt vadelma-mustaherukkajäätelö

vadelma, mustaherukka, jäätelö, jälkiruoka, kevyt
Kevyemmän jäätelön saat käyttmällä jugurttia. Mustaherukka tuo kirpeyttä ja vadelma makeutta.

6 annosta

1 dl vatkautuvaa kermaa
5 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kotimaisia vadelmia
2 dl mustaherukoita
2,5 - 3 dl tomusokeria

Vaahdota kerma kulhossa. Lisää jogurtti, kevyesti murskatut marjat sekä sokeri. Laita seos kulhoon, peitä kelmulla ja anna olla pakastimessa vähintään kaksi tuntia.

Sekoita jäätymisen aikana muutaman kerran, jotta rakenteesta tulee pehmeä. Voit myös tehdä jäätelön jäätelökoneessa.

Vinkki: Pakastetut marjat nopeuttavat jäätelön jäätymistä. Rouhi hiukan sulaneet marjat monitoimikoneessa. Älä käytä ulkomaisia pakastevadelmia, sillä ne tulee kuumentaa.

Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjavälipalat, Jäädykkeet ja hyydykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton