Normaali versio

Kylmä riisivanukas

Riisivanukas, riisivanukas, joulujälkiruuat
Riisivanukas on perinteinen joulun jälkiruoka.

3 - 4 dl kylmää valmista riisipuuroa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
(2- 3 rkl mantelirouhetta)
(1 appelsiini)
1 dl kuohukermaa
sulatettuja pakastemarjoja

Sekoita puuron sekaan sokerit, sitruunanmehu ja halutessasi mantelirouhe. Jos haluat jälkiruokaan hedelmäisyyttä, kuori appelsiini ja poista valkoinen kalvo hyvin. Paloittele appelsiini ja sekoita puuron joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää puuroseokseen. Laita riisivanukas tarjoilukulhoon ja koristele marjasurvoksella.

Vinkki: Voit käyttää ohjeessa kaupasta saatavia valmiita riisipuuroja, mutta lisää silloin sokeria varoen.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Ohukkaat ja paistokset, Puurot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton