Lakka-mantelipitsit

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
100 g mantelirouhetta
0,5 dl maitoa
0,5 dl vehnäjauhoja

Täytteeseen
2 dl lakkahilloa
2 dl kermaa

Sulata rasva ja sokeri kattilassa. Lisää mantelirouhe ja maito. Kiehauta seos, lisää jauhot ja nosta kattila liedeltä.

Nostele ruokalusikalla taikinanokareita uunipellille, jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 200 asteessa kunnes pitsit ovat kauniin ruskeita. Vedä levinpaperi pikkuleipineen pelliltä heti uunista oton jälkeen, etteivät pitsit tummu liikaa.

Puserra lakkahillo siivilän läpi soseeksi niin, että siemenet jäävät siivilään. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita siihen lakkasose.

Nosta mantelipitsi lautaselle, lisää päälle täytettä ja aseta toinen pitsi kevyseti päälle. Koristele lakka-mantelipitsit tomusokerilla ja lakkasoseella.

Ohje: Margit Heikkilä, Kesän kaunein sato

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset, Pikkuleivät
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen, Munaton