Lämmin riisivanukas

Riisivanukas, lämmin riisivanukas, joulujälkiruuat
Syömättä jääneen riisipuuron voi hyödyntää seuraavana päivänä riisivanukkaaseen.

4 dl valmista riisipuuroa
2 rkl mantelirouhetta
0,5 dl rusinoita
2 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun
1 rs pakastettua, sulatettua Marjapureeta (esim. mansikka)

Sekoita valmiin riisipuuron joukkoon mantelit, rusinat ja sitruunamehu. Jos puuro on kovin paksua, ohenna sitä tilkalla kermaa tai maitoa. Vatkaa kananmuna kevyesti vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita muna riisipuuron joukkoon ja jaa vanukas neljään voideltuun annosuunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes vanukkaiden pinta on kullanruskea. Tarjoa haaleana kylmän marjasurvoksen kanssa.

Vinkki: Voit käyttää ohjeeseen kaupasta saatavia valmiita riisipuuroja, mutta lisää silloin sokeria varoen.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat
Ruokalaji: 
Jäädykkeet ja hyydykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton