Lampaanpaisti intialaisittain (luomu)

6-8 annosta

1 1/2 kg luutonta lampaanpaistia*
3 valkosipulinkynttä*
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria*
1 tl kardemummaa*
1 tl kanelia*
1 tl currya
1 tl cayennenpippuria*
1 tl paprikajauhetta*
1 rkl rypsiöljyä*
1 rkl voita

Tähdellä (*) merkittyjä raaka-aineita on saatavilla luomuna.

Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita mausteet keskenään ja lisää valkosipulit. Hiero seos paistin pintaan ja sido paisti paistilangalla kauniiksi paketiksi. Ruskista liha pannulla öljy-voiseoksessa.

Nosta paisti uunivuokaan ja paista 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65 ºC (noin 1 h). Jos haluat täysin kypsää lihaa, jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 80 ºC. Ota paisti uunista ja anna sen vetäytyä ennen leikkaamista. Tarjoa omenachutneyn kera.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton