Lämpivät kalaleivät

8 palaa revittyä ruisleipää
4 dl kypsää kalaa, pari viipaletta graavikalaa, tai valutettua purkkikalaa
8 valkuaista
4 dl juustoa
ripaus cayennepippuria tai chiliä
vähän tilliä

Varaa kaikki aineet esille. Laita uuni kuumenemaan, jos käytät sitä. Erota keltuaiset valkuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Keltuaiset voit pakastaa esim. pullan voitelua tai muuta käyttöä varten.

Nosta leivät lautaselle (mikrokypsennys) tai alumiinifoliopalalle uuniritilälle. Levitä kalapalat tai suikaleet leipien päälle. Sekoita juustoraaste, hienonnettu tilli ja cayennepippuri valkuaisvaahdon joukkoon ja levitä seos kalapalojen päälle.

Kypsennä mikrossa 1,5 - 2 minuuttia välillä käännellen, uunin grillivastuksen alla 4 - 5 minuuttia tai kuumassa uunissa noin 10 minuuttia. Nauti tomaatin ja esimerkiksi teen kera.

Ruokaryhmä: 
Välipalat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Täytetyt leivät
Erityisruokavalio: