Lanttulaatikko

1 kg lanttua
vettä
suolaa
2 rkl voita
1 - 2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa, kermaa tai lanttujen keitinlientä
ripaus suolaa
sokeria tai siirappia
valkopippuria
1 muna
korppujauhoa

Lohko ja kuori lantut. Paloittele ne kattilaan, ja lisää vettä niin, että lantut peittyvät. Lisää veteen suolaa ja keitä lantut pehmeiksi. Kaada vesi mittakannuun ja survo lantut.

Lisää lanttujen joukkoon rasva ja jauhot vähän kerrallaan ripotellen ja vatkaten. Lisää maito, kerma tai keitinliemi ja mausteet. Lisää muna, kun seos on jäähtynyt.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoa ja paina pintaan lusikan kärjellä kuvioita. Kypsennä laatikkoa 175 C asteisessa uunissa noin 2 tuntia. 

 

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet, Pääruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Peruna- ja kasvislisäkkeet
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen