Normaali versio

Lasimestarin silli

2 silliä
vettä

Liemeen
3 dl vettä
1 dl sokeria
15 maustepippuria
15 valkopippuria
1 tl sinapinsiemeniä
1 laakerinlehti
2 dl porkkanakiekkoja
2 dl sipulirenkaita
1 dl väkiviinaetikkaa

Perkaa sillit. Liota niitä yön yli kylmässä vedessä. Leikkaa sillit parin sentin paloiksi. 

Viipaloi kasvikset millin paksuisiksi kiekoiksi. Keitä lientä sokerin ja mausteiden kanssa 20 minuuttia. Lisää kasvikset ja jatka keittämistä pari minuuttia. Lisää etikka liemeen.

Laita sillipalat, jäähtyneet mausteet ja kasvikset vuorotellen lasipurkkiin. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Silli on valmista syötäväksi parin vuorokauden kuluttua.

Lähde: Jaakko ja Petri Kolmonen 

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton