Leipäjuusto-salaatti Vesalan yläasteen tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, leipäjuustosalaatti
Ohje on Vesalan yläasteen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

1 pieni ruukku jääsalaattia
1 pieni ruukku tammenlehtisalaattia
villirucolaa
½ kurkku
1 pieni omena
1 pieni punasipuli (tai 2-3 kevätsipulia)
200-300 g leipäjuustoa
herneenversoja

Kastike
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria rouhittuna
suolaa

Huuhtele salaatit ja laita ne paperin päälle valumaan. Pese kurkku, halkaise pituussuunnassa puoliksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori omena ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuita puolirenkaita.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää punasipulirenkaat ja sekoita.

Revi valutetut salaatin lehdet ja rucola. Asettele lautaselle. Asettele salaattipedille kurkku ja omena. Kaada päälle kastike sipuleineen.

Leikkaa leipäjuusto paloiksi. Juuri ennen tarjoilua, paista juusto pannulla, niin, että se sulaa juuri ja juuri. Asettele salaatin päälle ja koristele herneenversoilla.

Ohje: Vesalan yläasteen koulu, Ruokavisa 2015

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kasvisruuat, Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton