Normaali versio

Lettuset savukalalla

savukala, lettu, lettuset, suolanen
Suolaisiin lettusiin makua tuo savukala.

2 munaa
6 dl maitoa
0,5 dl öljyä
ripaus suolaa
4 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
15 savusilakkaa, -muikkua tai muuta savukalaa
1 sipuli

Kastikkeeseen
1 tlk kermaviiliä
1 tlk raejuustoa
2 dl suolasieniä tai suolakurkkuja hienonnettuna, mätiä tai mätitahnaa
ruohosipulia
(suolaa)

Vatkaa munat, maito, suola ja öljy. Lisää jauhot. Perkaa ja paloittele savukala. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Sekoita kala ja sipuli täytteeseen.

Paista paksuhkot ohukaiset lettupannulla ilman rasvaa miedolla lämmöllä hitaasti molemmilta puolilta. Tarjoa tirisevän kuumina kermaviili-raejuustokastikkeen kanssa.

Lettuset voi valmistaa myös muurinpohjapannulla nuotiolla tai vohveliraudalla.

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Kala- ja äyriäisruuat, Kananmunaruuat
Erityisruokavalio: