Lihapyörykät

400 g jauhelihaa
2 pientä perunaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 - 2 sipulia
1 muna
1,5 dl vettä
2 tl arrowjuurijauhetta tai perunajauhoja
ripaus suolaa
öljyä tai maidotonta margariinia paistamiseen

Sekoita jauheliha ja kuoritut, raastetut perunat, suola, pippuri, kuorittu ja silputtu sipuli sekä muna keskenään. Lisää vesi ja vaivaa kiinteä taikina. Pyöritä taikinasta öljytyin käsin lihapyöryköitä.Paista kuumalla pannulla rasvassa. Kun pyörykät ovat kypsiä, laita ne kuumaan vuokaan kanen alle.

Kaada vettä paistinpannulle ja suurusta se vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta ripauksella suolaa. Kaada siivilöity kastike lihapyöryköiden päälle. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden, kasvisten ja salaatin kanssa.

Vinkki: uutta makua lihapyöryköihin saat lisäämällä taikinaan hieman valkosipulimurskaa tai hienonnettuja herkkusienipaloja. Lihapyörykät sopivat mm. keliaakikoille ja maitoallergisille.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton