Limetillä maustetut tuliset broilerivartaat

Broilerivartaat, lime, chili, tuliset broilerivartaat
Tämä ohje sopii erityisesti tulisia ja vahvoja makuja kaipaaville.

8-12 puista varrastikkua

Marinadiin
1 limetti
puolikas punainen chili
2 valkosipulinkynttä
3 tl raastettua inkivääriä tai inkivääri tahnaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl öljyä 

Lisäksi
suolaa
3 kevätsipulia 
puolikas punainen chili
2 oksaa korianteria
ohuita limetin lohkoja

Leikkaa broilerinrintafileet pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan. Pese limetti huolellisesti, raasta vihreä kuoriosa raastimella. ja purista mehu talteen. Hienonna chili, valkosipuli ja raasta inkivääri.

Sekoita reilun kokoisessa kulhossa marinadiksi raastettu limetin kuori ja mehu, chili, valkosipuli, inkivääri, hunaja ja öljy. Laita broileriviipaleet marinoitumaan seokseen muutamaksi tunniksi, sekoittele muutaman kerran marinoinnin aikana.

Kierittele broilerin viipaleet liotettuihin puisiin varrastikkuihin. Kypsennä broilerivartaat käännellen grillissä parilan päällä keskilämmöllä tai uunissa grillivastuksen alla noin 10 - 15 minuuttia.

Ripottele vartaiden päälle hiukan suolaa ja pujota päihin limetin lohko. Silppua kevätsipuli, chili ja korianteri ja ripottele niitä tarjolle vietäessä vartaiden pinnalle.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton