Lipeäkalan valmistus

Katso tarvittaessa lipeäkalan liotusohje täältä.

Lipeäkalan keittäminen

Kääri kalapalat harsokankaaseen ja pane paketti runsaaseen suolattomaan veteen kiehumaan. Käytä emalikattilaa. Keitä kalaa hiljalleen 15 minuuttia. Valuta kalapalat ja poista nahka ja isot ruodot. Tarjoa kalan kera suolaa, maustepippuria ja maitokastiketta. Lisäkkeeksi sopivat hyvin keitetyt perunat ja herneet. Juomaksi suositellaan kotikaljaa tai piimää. Jälkiruoaksi sopii hyvin hapan kiisseli.

Kaupasta ostetun lipeäkalan voit keittää pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Usein tyhjiöpakattu kala keitetään omassa paketissa. Ennen keittämistä pakettiin pistetään muutama reikä.

Ohje: Jaakko Kolmonen

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Munaton