Lohikeitto Mertalan koulun tapaan

Ruokavisa, loppukilpailu, Mertalan yhtenäiskoulu, kuva Jussi Ulkuniemi
Resepti on Mertalan yhtenäiskoulun menusta Ruokavisan loppukilpailusta 2013.

1 l vettä
1 iso tai 2 pientä sipulia (noin 100g)
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
2 kalaliemikuutiota
noin 600 g  kiinteälajikkeisia perunoita  (-> kuorittuna noin 500 g)
noin 500 g lohifilettä (-> puhtaita lohikuutioita noin 400 g)
1 dl kuohukermaa
20 g voita
3 rkl hienonnettua tilliä
tarvittaessa ripaus suolaa

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hienoksi silputtu sipuli, laakerinlehti ja maustepippurit sekä kalaliemikuutiot. Keitä noin 10 min.
  2. Lisää noin 2 x 2 cm kuutioiksi leikatut perunat ja keitä noin 10 min.
  3. Lisää noin 2 x 2 cm kuutioiksi leikatut lohikuutiot ja keitä hiljaa noin 5 min.
  4. Lisää kerma ja voi, kiehauta. Tarkista maku: lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Lisää hienonnettu tilli juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa hyvän  ruisleivän kera. 

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat, Keitot
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton