Lohimedaljongit ja sitruunakastike Kuulammen koulun tapaan

Ruokatieto, Tomi Auersalmi, Lohimedaljongi, kasvikset, valkosipuliperunat
Ohje on Kuulammen koulun kilpailumenusta Ruokavisan loppukilpailussa 2015.

n. 600 g fileepala lohta (C- tai D-leikkuu pääpuolesta)
n. 2 rkl voita paistamiseen
2 tl sitruunapippuria
2 tl suolaa
2 tl basilikaa
muutama oksa tuoretta tilliä

Leikkaa lohifilee noin neljän sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja käännä nahkapuolet vastakkain.

Kuumenna rasva paistinpannussa.

Paista lohimedaljongit kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli.  Kala on kypsää, kun se muuttuu kiinteäksi ja väriltään vaaleaksi.

Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Koristele tillillä.

 

Sitruunavoikastike

50g voita
1tl vehnäjauhoja
1dl ruokakermaa
1 kananmunan keltuainen
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
½ dl vettä

Sulata voi, lisää joukkoon vehnäjauho. Sekoita vispilällä. Älä kuumenna liikaa. Nosta kattila sivuun.

Sekoita hieman jäähtyneeseen voivehnäjauho seokseen kerma, keltuainen ja mehu.

Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä kiehauta!

Notkista kastiketta tarvittaessa vedellä. Tarkista maku.

Ohje: Kuulammen koulu, Ruokavisa 2015.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat, Kastikkeet
Erityisruokavalio: