Lohimoussea ja kirpeää raparperia

raparperia

Lohimousse

150 g kylmäsavulohta
75 g ranskankermaa
75 g tuorejuustoa
basilikaa hienonnettuna
persiljaa hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

Laita kylmä savulohi monitoimikoneen kulhoon ja anna koneen käydä hetki. Lisää kalan joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Soseuta, kunnes massa on tasaista. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit ja anna massan kiinteytyä jääkaapissa muutama tunti.

Täysjyväleipä

3 siivua vaaleaa täysjyväleipää
voita

Voitele leipäsiivut voilla ja leikkaa leipä annospaloiksi. Paahda kuumassa uunissa tai paistinpannulla kullankeltaiseksi. Jäähdytä. Lusikoi tai pursota lohimoussea leivän päälle. Laita pieni määrä raparperia koristeeksi.

Kirpeä raparperi

150 g raparperia
½ dl vettä
½ kpl appelsiininkuorta
1 rkl valkoviinietikkaa
50 g ruokosokeria
suolaa

Kiehauta vesi,valkoviinietikka ja ruokosokeri. Huuhtele ja kuutio raparperi. Lisää kuutiot liemen joukkoon ja raasta mukaan puolikkaan appelsiinin kuori. Kiehauta ja anna jäähtyä liemessä.

 

Kuva: Scanstockphoto

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat, Suolaiset piirakat ja pikkupurtavat
Erityisruokavalio: 
Munaton