Lohta ja vihanneksia foliossa

lohi, folio, nyytti, lohta ja kasvikseia folionyytissä

4 lohifilettä (noin 150 g annosta kohden)
4 rkl voita
4 rkl kotimaista valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
1 dl purjoa suikaloituna
3 rkl tilliä hienonnettuna
3 rkl persiljaa hienonnettuna
suolaa
pippuria

Voitele kevyesti neljä foliopalasta ja aseta kunkin keskelle lohiviipale. Lisää kuhunkin foliopakettiin yksi ruokalusikallinen valkoviiniä ja 1,5 ruokalusikallista kermaa.

Sekoita suikaloitu purjo ja hienonnetut tilli ja persilja keskenään ja sirottele pinnalle. Lisää suola, pippuri ja loput voista.

Taita foliot tiiviiksi paketeiksi ja aseta ne leivinpaperille. Paista uunissa 15-20 minuuttia riippuen lohifileiden paksuudesta. Voit kypsentää foliopaketit uunin sijasta myös grillissä. Tarjoile lohta ja vihanneksia perunasalaatin kera.

 

 

Kuva: Pro kala ry.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Kala- ja äyriäisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton