Luomuinen mansikkajäätelö

mansikka, jäätelö, mansikkajäätelö, luomu, jälkiruoka
Kokeile luomujäätelön valmistamista tällä helpolla ohjeella.

Tähdellä (*) merkittyjä ainesosia on saatavilla luomuna.

500 g pakastemansikoita*
1 prk (2 dl) kuohukermaa*
2 rkl sokeria*
1 tl vaniljasokeria

Kaada jäiset mansikat monitoimikoneen kulhoon ja anna sulaa 15-30 minuuttia. Hienonna marjat leikkuuterällä tasaiseksi murskaksi ja valuta joukkoon kerma koneen käydessä. Lisää myös sokerit. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Jaa pehmis jälkiruokamaljoihin. Tarjoa heti tai pane kulhot hetkeksi pakastimeen.

Ruokaryhmä: 
Jälkiruuat, Välipalat
Ruokalaji: 
Hedelmä- ja marjajälkiruuat, Hedelmä- ja marjavälipalat, Helpot ja nopeat, Jäädykkeet ja hyydykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton