Luumu-konjakkikakku

150 g kuivattuja luumuja
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl konjakkia tai brandyä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

Leikkaa luumut pieniksi paloiksi tai suikaleiksi ja rouhi pähkinät. Kaada konjakki luumujen ja pähkinöiden päälle ja anna niiden maustua muutamia tunteja.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos, kerma sekä luumut ja pähkinät liemineen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa runsas tunti.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja säilytä peitettynä pestyssä kakkuvuoassa tai alumiinifolioon kiedottuna. Luumu-konjakkikakku on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.

Ruokaryhmä: 
Leivonnaiset
Ruokalaji: 
Kakut ja leivokset
Erityisruokavalio: 
Lakto-ovovegetaristinen