Luumu-omenachutney

500 g tuoreita luumuja
500 g omenoita
2 sipulia
(3 valkosipulinkynttä)
1 - 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 dl rusinoita
2 dl fariini- tai tummaa muscovadosokeria
4 dl hunaja-omenaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 kanelitanko
3 mausteneilikkaa
1 pieni rosmariininoksa

Halkaise luumut ja poista kivet. Leikkaa luumunpuolikkaat vielä kerran puoliksi ja laita kattilaan. Lohko omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Kuori sipulit (sekä valkosipulit) ja hienonna sipulit. Kuori inkivääripala ja raasta hienoksi.

Laita kaikki chutneyn ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä chutneya noin tunnin verran miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita silloin tällöin. Poista kanelitanko, mausteneilikat ja rosmariininoksa.

Jaa kuuma chutney kuumennettuihin, pieniin purkkeihin ja sulje puhtaalla kannella.  Anna jäähtyä, vie viileään ja anna maustua viileässä paikassa vähintään 2 kk. 

Tarjoa chutney broileri- tai kalkkunaruoan seurana tai possupaistin lisäkkeenä. Kokeile chutneya myös vuohenjuuston tai brien kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Lisäkkeet
Ruokalaji: 
Peruna- ja kasvislisäkkeet, Säilykkeet
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Laktoositon, Maidoton, Munaton