Luumuinen porsaanfilee ja appelsiinikastiketta

Huom! Annos kahdelle

0,5 kg porsaan ulkofileetä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia

Täyte
0,5 pss kivettömiä luumuja
1,5 dl appelsiintäysmehua
¼ tl pomeranssin kuorta

Appelsiinikastike
1,5 dl paistinlientä ja vettä
1 dl luumujen liotuslientä
1-2 tl soijakastiketta
1,5 tl maissitärkkelystä
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 dl ranskankermaa

Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja anna luumujen maustua noin neljä tuntia. Siivilöi ja säästä liemi. Hienonna luumut veitsellä. Leikkaa fileen päälle pitkittäinen viilto lähes alas asti. Laita filee muovipussiin ja nuiji noin 2 cm:n paksuiseksi. Poista pussi ja mausta filee molemmin puolin. Täytä filee luumuseoksella ja rullaa kuten kääretorttu. Sido filee kastellulla puuvillalangalla, myös päät. Kypsennä 150 asteessa uunipannulla noin 1,5 tuntia. Lisää paistamisen välillä uunipannulle 2-3 dl vettä. (Voit halutessasi paistaa fileen myös paistopussissa.)

Kun filee on kypsä, siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää luumujen liotusliemi ja tarvittaessa vettä. Keitä kokoon n. ½ tuntia. Lisää soijakastike, pieneen vesimäärään sekoitettu maissitärkkelys ja mustapippuri. Anna kiehua vielä muutamaa minuuttia. Lisää ranskankerma, maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Kuumenna, mutta älä keitä. Poista lihasta puuvillalanka. Viipaloi liha ja tarjoa kastikkeen ja hunajaisten lanttuomenakuutioiden kanssa.

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Munaton