Maapähkinäinen paprika-possupata

n. 500 g porsaan sisä- tai ulkofileetä
1 - 2 rkl rypsiöljyä
2 isoa sipulia
3 paprikaa

Kastikkeeseen
1 rkl ryspiöljyä
3 valkosipulinkynttä
4 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl thaimaalaista kalakastiketta tai 1 rkl vahvaa kalalientä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kookosmaitoa
2 dl suolapähkinöitä
(suolaa)

Leikkaa possunliha paksuhkoiksi viipaleiksi ja paista öljytilkassa pannulla hitaasti molemmin puolin. Lisää sekaan lohkotut sipulit ja kookkaaksi paloiksi leikatut paprikat ilman sisuksia.

Kypsennä käännellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja siirrä pannu liedeltä. Kuullota puhtaalla pannulla öljytilkassa hienonnetut valkosipulit ja muut kastikkeen ainekset lukuun ottamatta suolapähkinöitä. Keitä kastiketta hiljalleen noin 5 minuutin ajan.

Lisää kastikkeeseen juoksevan veden alla huuhdotut maapähkinät sekä paprika-sipuli-porsaanlihaseos. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarjoa paprika-possupata keitetyn basmatiriisin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Pääruuat
Ruokalaji: 
Liha- ja siipikarjaruuat
Erityisruokavalio: