Mansikka-fetasalaatti (luomu)

2 tomaattia*
250 g mansikoita*
1/2 kurkku*
1 pieni punasipuli*
150 g salaattijuustoa kuutioina*
1 1/2 dl oliiveja*
2 tl kuivattua oreganoa*

Kastike
2 rkl viinietikkaa*
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä*
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria*

Tähdellä (*) merkittyjä raaka-aineita on saatavilla luomuna.

Valmista ensin kastike sekoittamalla etikka ja öljy keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi tomaatit ja mansikat. Ota juustohöylällä puolikkaasta kurkusta pitkiä suikaleita. Kuori ja viipaloi sipuli.

Kokoa salaatti kerroksittain tarjoilukulhoihin. Laita kulhojen pohjalle tomaatti- ja mansikkaviipaleita. Pirskota hieman kastiketta sekä hyppysellinen oreganoa. Asettele viipaleiden päälle kurkkua, sipulia, fetaa ja oliiveja. Toista, kunnes kaikki aineet ovat käytetty.

 

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Pääruuat
Ruokalaji: 
Salaatit
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton